Hidratarea pielii

Știai că hidratarea pielii vine și din interior?

Chiar dacă pentru hidratarea pielii aplicăm creme de zi și de noapte, pentru sănătatea ei, pielea mai are nevoie și de vitamine și minerale ce pot fi aduse în corp prin alimentație. Uite ce poți face pentru a avea o piele sănătoasă și frumoasă:

    • Bea multă apă

Apa are un rol foarte important în corpul uman, ea curăță toxinele și transportă substanțele nutritive către celule. Apa din țesuturi și piele menține hidratarea și hrănirea corectă a pielii.     Cantitatea optimă pentru fiecare individ se calculează în funcție de masa corporală.

  • Mânâncă multe fructe și legume

O dietă echilibrată cu fructe, legume, cereale și carne asigură vitaminele si nutrienții de care corpul tau are nevoie pentru a se păstra sănătos și hidratat. Fructele și legumele cu un conținut ridicat de apă, ca și pepenele, broccoli sau roșiile sunt bune pentru menținerea hidratării.

  • Mânâncă grăsimi sănătoase

Aici mă refer la alimente ce conțin, uleiuri și unturi vegetale ce au un rol foarte important în menținerea sănătății corpului. Grasimile sănătoase cresc nivelul fluxului sanguin și a nutrienților pe care sângele îi transportă către organe inclusiv către piele. Încercați să mâncați alimente cu grăsimi monosaturate ca de exemplu avocado, măsline, sau unt de arahide și cât mai multe grăsimi polistaturate ce se găsesc în somon, alune și tofu.

  • Folosește suplimente nutritive

Suplimentele nutritive ca și uleiul de pește ajută pielea uscată și vedera, crescând aportul de vitamina E, care protejează și repară pielea.

  • Elimină sarea și alimentele prăjite

Acestea nu fac decât să ducă la deshidratarea corpului și să accentueze problema pielii uscate. Elimină pe cât posibil alimentele prăjite și sărate pentru a evita deshidratarea și posibile dezechilibre în corp.

  • Nu fuma

Efectele negative ale fumatului sunt multiple și cunoscute, dar ceea ce nu știi este faptul că fumatul afectează pielea. Gudronul conținut de țigări acoperă porii, ducând la apariția punctelor negre și a comedoanelor. Fumatul  împiedică oxigenarea corectă, împiedică circulația sanguină iar în felul acesta celulele din piele nu mai primesc oxigen. Fumatul distruge vitamina C din sânge și țesuturi care este esențială pentru sănătatea și aspectul pielii.

  • Limitează consumul de alcool

Alcoolul are efecte negative asupra sănătății corpului și a sănătății mentale. Unul dintre rezultate este deshidratarea severa a pielii. Scade capacitatea corpului  de a absorbi lichide, ceea ce duce la o pierdere de apă, electroliți și minerale. Astfel apare uscarea pielii, înroșirea ei și o sensibilitate mai mare. Beți alcool în cantități moderate  iar după ce beți un pahar de alcool beți imediat un pahar cu apă.